Петък, Септември 30, 2022
   
Текст

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

Уважаеми родители,

На 20 септември (вторник), ще се проведе родителска среща за VI и VII клас, а на 21 септември (сряда) за V клас. Начален час и за двете срещи 18:00 часа.

 

ЕСЕННО ПОЧИСТВАНЕ

           Ученици от Vа, Vб и Vв клас на ОУ „Христо Ботев“и техните класни ръководители- С. Арнаудова, Г. Манова и Х. Стефанова, доброволно се включиха в инициативата на природен парк „Сини камъни“- „Есенно почистване“ и почистиха околностите на Кръстова чешма. Те показаха голям ентусиазъм и съвестно събраха повече от 10 чувала с отпадъци. Браво деца!

            Всички бяхме изумени от разнообразието боклуци- пластмасови шишета, полиетиленови торбички, натрошени стъклени бутилки, битови отпадъци и пр., за разграждането на които са необходими няколко стотици години. Именно заради тези дразнещи пейзажи България стана едва ли не нарицателно за страна с не регламентирани сметища за чуждестранните туристи, дошли да се полюбуват на иначе уникалните й природни картини.

            Ние подкрепяме националната кампания „Да почистим България за един ден“ и благодарим за осигурените чували и ръкавици от ДПП“Сини камъни“.

            Нека съхраним красотата на природата!

 

{webgallery}

Прочетете още: ЕСЕННО ПОЧИСТВАНЕ

   

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

      Picture1Петнадесети септември отново се превърна в истински празник! В двора на училище "Христо Ботев" се събраха учениците горди с новите си униформи в трепетно очакване на предстоящата учебна година. Отбелязахме го с песни, стихове, много смях и прегръдки. След издигането на националния флаг от Стейси Шахъмова- VIIг клас, започна празничната програма, в която участваха ученици от различни класове. Специални гости на тържеството бяха г-жа Добрева- главен експерт в Община Сливен, г-жа Шахъмова- председател на обществения съвет при ОУ „Христо Ботев“ и много родители.

   По традиция в началото пръв поднесе своето празнично приветствие директорът г-н Делчев. На тържеството бе прочетен поздравителен адрес до Директора, учителите и учениците от името на кмета на Община Сливен г-н Радев. С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители, г-жа Шахъмова- председател на обществения съвет пожела здрава, успешна и ползотворна учебна година.

            Знамената група бе в състав от седмокласници- отличници: Ясена Мартинова, Валентин Лезов и Петя Петрова.

            Музикални поздрави бяха поднесени от Мия Недкова- IIв клас, Ния Лазарова- VIг клас и рап група-Vа клас.

            Поздравителни стихчета към бъдещите първокласници поднесоха второкласниците Димитрина Ботушева, Ивет Кукова, Виктория Великова и Вероника Петрова. Тържеството продължи с поздрав и на първокласниците - Полина Славчева от Iв и Хрисия Миндева от Iа клас.

            Кулминация на празничния ден бе груповото рецитиране на стихотворението „Аз съм българче“ от Iб клас.

            Водещи в програмата бяха учениците: Теодора Пенкова- VIIб клас, Бояна Данчева и Никол Христова – VIIв клас, Мартин Марков- VIIб клас, Диян Христов и Йоан Стефанов- Vб клас

            След биенето на звънеца от г-жа Павлова и плисването на вода от г-н Делчев, първи прага на училището прекрачиха първолаците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на знанието.

            Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2022/2023 година смели и единни! Здрава и успешна да бъде за всички ученици, учители и родители!

   ВИДЕОКЛИП  ТУК

 

{webgallery}

Прочетете още: ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

   

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2022-2023 ГОДИНА В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ"

Уважаеми ученици и родители,

тържественото откриване на новата 2022/2023 учебна година в Основно училище „Христо Ботев“ ще се състои на 15 септември 2022 г., от 9:00 ч., в двора на училището, за всички класове. Учениците да се явят в училище в 8:45 часа с УНИФОРМИ!

От цялото ръководство и педагогически състав пожелаваме на Добър час! на всички наши ученици за новата учебна година!

 

   

НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ

Уважаеми родители на ученици, записани в ПЪРВИ клас,

на 8 септември 2022 година (четвъртък), от 17:30 часа организираме среща с родителите на ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ и техните класни ръководители.

Родителската среща ще се проведе в класните стаи на първокласниците, както следва:

Ia клас кабинет 103- г-жа Диана Ранева

Iб клас кабинет 102- г-жа Мариела Байкова

Iв клас кабинет 101- г-жа Марина Кушкиева- Генкова

 

   

страница 1 от 57

Login Form