Вторник, Юни 25, 2024
   
Текст

ВАКАНЦИЯ, УРА!

С концерт-спектакъл под надслов “Ваканция, ура!” учениците от ОУ “Христо Ботев” си взеха довиждане с любимото училище! Много смях, аплодисменти за чудесни изпълнения и много щастливи детски лица изпълниха залата на Драматичен театър “Стефан Киров” на 12 юни. Пожелахме си щастливо лято и до нови срещи през есента! >>>>


Прочетете още: ВАКАНЦИЯ, УРА!

 

УЧИЛИЩЕТО НИ ЩЕ ИМА СОБСТВЕН ХИМН

В основно училище „Христо Ботев“ в Сливен, където се обучават 540 ученици от 1 до 7 клас, освен емблема и униформи, цялостният облик на учебното заведение ще бъде завършен и с химн, каза в интервю за БТА директорът Денко Делчев.

Учебното заведение е сред осемте избрани училища в третото издание "Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!"... <<<

   

2 ЮНИ- ДЕН НА БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Днес се навършват 148 години от героичната гибел на гениалния поет и революционер Христо Ботев. Учениците от ОУ „Христо Ботев“ заедно с директора г-н Денко Делчев и г-жа Десислава Димова, учител по български език и литература, тържествено поднесоха цветя и венци, като отдадоха почит към делото на този велик българин и загиналите геройски за свободата на България.
Пред величието на Ботев стоим смълчани! Не само заради саможертвата! Не само заради гениалната поезия и острата публицистика, но и заради онова хъшовското, непокорното, което Ботев носи у себе си. Смелостта и привилегията „силно да любиш и мразиш“! Силата и свободата да извикаш „Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани!“. И не само да го обявиш, но и да защитиш с живота си правото на по-добър и по-справедлив свят.
Прекланяме се и коленичим пред живота и саможертвата на Христо Ботев- един велик българин!
Поклон!
 

{webgallery}

 

Прочетете още: 2 ЮНИ- ДЕН НА БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

   

НАЦИОНАЛНО ФИНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА СБНУ

На 30.04. се проведе Национално финално състезание на СБНУ за ученици от начален етап. От нашето училище до финалния кръг бяха допуснати 56 ученици от 1 до 4 клас. Днес, 27.05.2024 год. всички участници получиха своите грамоти и медали. Имаме завоювани 20 златни и 36 сребърни медали. Поздравления за всички ученици!

{webgallery}

Прочетете още: НАЦИОНАЛНО ФИНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА СБНУ

   

ОБЩОГРАДСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ПИША И ЧЕТА ПРАВИЛНО“

Днес 16.05. за трета поредна година в зала Сливен се проведе състезание "Пиша и чета правилно", посветено на 24 май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В състезанието участваха 7 момичета от нашето училище.В направление за начален етап - Елица Маринова от Iг клас, Деница Димитрова от IIа клас, Димитрина Ботушева от IIIв клас и Симона Михалева от IVа клас.

В направление за прогимназиален етап - Юлия Петрова – Vа клас, Рая Сиромахова – VI а клас и Ния Лазарова – VII в клас.

Всички момичета се представиха на ниво. Отборът в начален етап буквално "отвя" всички претенденти и завоюва безприкословно 1 място. Браво, момичета! Гордеем се с вас!

{webgallery}

Прочетете още: ОБЩОГРАДСКО СЪСТЕЗАНИЕ „ПИША И ЧЕТА ПРАВИЛНО“

   

страница 1 от 68

Login Form