Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

176 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ

По случай 176 години от рождението на Христо Ботев учениците от седмите класове със своите класни ръководители и учители г-жа Нина Стойчева, г-жа Десислава Димова, г-н Стефан Димитров и г-жа Снежана Томова създадоха един по-различен час - „В час с Ботев“. Децата представиха епохата, в която се е родил, живял, творил и се е борил за свободата на България Христо Ботев. Рецитираха негови стихове и показаха добри умения за изразително четене. Журито в състав г-жа Ганка Павлова и г-жа Надежда Захариева поздравиха отборите на седмокласниците за прекрасното представяне и им връчиха грамоти за участието в изявата. Ние, съвременните българи и негови потомци се прекланяме и коленичим пред живота и саможертвата на Христо Ботйов- един велик българин!

снимки <<<<                         видео <<<<


Във връзка с празника на училището, под ръководството на г-жа Ангелова, се проведе викторина между учениците на 6 "А",6"Б" и 6"В" клас. В нея децата с ентусиазъм отговаряха на въпроси, свързани с живота и творчеството на Христо Ботев. В оспорвана надпревара, придружена с много емоции и хъс за победа, отборът на 6"В" клас завоюва първото място. Втори остана отборът на 6"А" клас, а почетното трето място зае отборът на 6"Б" клас. Благодарим на участниците за труда и желанието да се представят добре! Пожелаваме им много сила, борбеност и непримиримост - качества, които Ботев завеща на всички ни, чрез живота и делото си.

снимки <<<<


  На 18.12.2023 г. учениците от 5а, 5б, 5в класове участваха във викторина със състезателен характер, посветена на живота, творчеството и героичната гибел на Христо Ботев. Трите отбора демонстрираха задълбочени познания, свързани с делото и дейността на Ботев, а Андрей Савов от 5в клас чрез вълнуващото изпълнение на стихотворението „Майце си“ пренесе присъстващите в гениалния свят на поета. С изпълнението на патриотична песен учениците показаха гордостта си, че са достойни наследници на поета революционер Христо Ботев.

Г-н Делчев поздрави участниците и ги награди за успешното им представяне. Отборът победител бяха учениците от 5б клас. Директорът пожела на всички да не забравят, че родолюбието е ценност, която се възпитава и сме длъжни да я предаваме на следващите поколения.

снимки <<<<                       видео <<<<


Шестокласниците под ръководството на техните класни ръководители г-жа Арнаудова, г-жа Манова и г-жа Стефанова, се включиха в отбелязване празника на училището и 176 години от рождението на великия поет и революционер Христо Ботев като си припомниха живота и делото му с помощта на документален филм за него. По- късно изработиха постер с негови творби, които саморъчно набраха и модифицираха с почерка на поета. Същият е закачен в коридора на третия етаж. В час на класа те проведоха електронна игра – викторина разработена в платформата Kahoot.

снимки <<<<

 

Login Form