Четвъртък, Юни 13, 2024
   
Текст

УЧИЛИЩЕТО НИ ЩЕ ИМА СОБСТВЕН ХИМН!

 ️   379059537 346254614416105 4647827226810075273 nСлед участие на Основно училище "Христо Ботев" в проект на "Светилник" за създаване на собствен химн с гордост съобщаваме, че сме одобрени да бъдем част от инициативата "Светилник" 2023/2024: "И мойте песни все ще се четат". Сърдечно благодарим на Музикаутор за прекрасната инициатива "Светилник", за отличната оценка и за възможността училището ни да има още един символ - свой химн!

️ „Светилник“ е инициатива за създаване и популяризиране на училищни химни, организирана от МУЗИКАУТОР и с финансовата подкрепа на Културния фонд на сдружението на автори и композитори.

️Тази година на 1 октомври бе поставено началото на нейното трето издание под надслов "И мойте песни все ще се четат". На официално събитие в Българската телеграфна агенция бяха обявени и осемте общини, на територията на които ще се проведе конкурсът за училища, който стартира днес и ще продължи до 20 октомври.

️"Светилник" е инициатива за създаване и популяризиране на училищни химни, организирана от сдружението на автори и музикални издатели за управление на авторски права Музикаутор.

️Мисията на „Светилник“ е да предложи модел, основан на музика, творчество, взаимодействие, отговорност и разбиране на ценностите, които изграждат една хармонична общност. Така се създава среда, в която децата ни ще се реализират като пълноценни членове на обществото и ще сътворят нашето по-добро утре.

️В рамките на инициативата до момента са реализирани 13 химна за български училища, благодарение на което повече от 8500 учиници празнуват своите официални поводи под звуците на специално създадено за тях произведение. С всяка изминала година „Светилник“ добива все по-голяма популярност и желаещите да се включат във всяко следващо издание се увеличават.

️Партньори на инициативата са още Българската телеграфна агенция, Българското национално радио, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Народен театър „Иван Вазов“, Сдружение „Сцена Музика“, Алиансът за развитие на творческите сили.

️Третото издание на инициативата „Светилник 2023-2024: И мойте песни все ще се четат“ се провежда под патронажа на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката.

За повече информация:

https://www.musicautor.org/bg/article/musicautor-otnovo-shte-dari-s-himni-uchilishta-v-initsiativata-svetilnik


Login Form