Неделя, Юни 16, 2024
   
Текст

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 175 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ

        На 11.01.2023 год. в залата на ДТ „Стефан Киров“ се проведе тържественият концерт, посветен на 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Гости на тържеството бяха г-н Д. Митев- председател на общински съвет Сливен, г-жа П. Чиликова- заместник кмет на община Сливен, д-р К. Станкова- началник на регионално управление на образованието Сливен, общественици, бивши учители на ОУ „Христо Ботев“ и директори на училища в гр. Сливен.

            Концертът започна със стихотворението „Хаджи Димитър“ в изпълнение на първокласниците Ния и Георги. Театрално студио с ръководител Р. Костова представиха рецитал „На великия Ботев- сбъдна се пророчеството твое – Жив си ти!"

            Вълнуващо бе словото на г-н Боян Ботйов- наследник на поета и правнук на брата на Христо Ботйов – генерал Кирил Ботйов

            Вокална група „Славейче“ с ръководител г-жа Стойчева, изпълниха патриотичните песни „Тих Бял Дунав“, „Боят настана“ и „Къде си вярна ти любов народна?“

            Във втората част на концерта беше представен кратък филм за училището в миналото и днес.<<< Четвъртокласникът Андрей заедно със своята майка представиха стихотворението „Майце си“.

            Всеки ученик е една малка вселена. В ОУ „Христо Ботев“ се обучават деца с различни таланти и образователни потребности, които се изявиха и на тържеството с рецитиране на стихове от Ботев и изпълнение на цигулка от Живко Георгиев от VII в клас.

            Официалните гости г-жа Чиликова, г-жа Станкова и г-н Делчев връчиха наградите на отличилите се ученици от конкурсите за рисунка, разказ, съчинение, есе и мултимедийна презентация.

            За приятната атмосфера допринесоха музикалните изпълнения „Песен за Будителите“ от IV клас, „Алтън бяла Даймянчице“ от Мия Недкова IIб клас, „От тук започва България“ от Ния Лазарова VIг клас.

            Изящният балет на г-жа Сукнарова внесе грация и красота на сцената. Пъстротата, настроението и ведростта се постигнаха от танцов ансамбъл „Българче“с ръководители г-жа С. Иванова и г-н И. Иванов.

            Кулминация на тържеството бе изпълнението на песента „Моя страна, моя България“ от учители в ОУ „Христо Ботев“.

      Получихме много цветя и поздравления. Присъствието на официалните гости в залата приехме като знак, че ОУ “Христо Ботев“ заема достойно своето място в града ни.       Снимки тук <<<<              Видео от целия концерт тук <<<<


Login Form