Вторник, Юни 25, 2024
   
Текст

ЖИВ Е ТОЙ, ЖИВ Е!

            В историята на всеки народ има личности, които оставят трайни следи след себе си, преодоляват човешки съдби на поколенията, изумяват човечеството със своя талант. Но навеки се помнят онези, които подчиняват всяка своя стъпка от живота си за свободата на другите.

            Вълнуваща и трагична е нашата летопис, но във всяка епоха майка България е раждала велики синова. Епохата на османското робство роди Ботев- геният на своето време.

            И днес на 6-ти януари честваме 175 години от раждането на Ботев.

            По този повод пред барелефа на поета- революционер в ОУ „Христо Ботев“, се състоя тържество за отбелязване на годишнината от рождението му и патронен празник на училището.

            Гости на тържеството бяха г-н Стефан Радев- кмет на община Сливен, г-жа Чиликова- заместник кмет, родители, бивши и настоящи учители, ученици, общественици.

            В словото си г-н Радев подчерта голямата заслуга на Христо Ботев, едва 28 годишен отдал живота си за свободата на родината ни- пример за подражание на всички поколения българи.

           Участие в празненството взеха „четниците“ от РК „Хаджи Димитър“- гр. Сливен, към НД "Традиция". Кулминация на тържеството бе възпроизведения от тях тържествен залп.

            Венци и цветя бяха поднесени от община Сливен, ръководството на училището, от всички класове ученици, от читалища „Христо Ботев“ и „Хаджи Димитър“.

            Благодарим на всички гости, на всички участници уважили нашия празник!

ВИДЕО ТУК

 

Login Form