Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

      Picture1Петнадесети септември отново се превърна в истински празник! В двора на училище "Христо Ботев" се събраха учениците горди с новите си униформи в трепетно очакване на предстоящата учебна година. Отбелязахме го с песни, стихове, много смях и прегръдки. След издигането на националния флаг от Стейси Шахъмова- VIIг клас, започна празничната програма, в която участваха ученици от различни класове. Специални гости на тържеството бяха г-жа Добрева- главен експерт в Община Сливен, г-жа Шахъмова- председател на обществения съвет при ОУ „Христо Ботев“ и много родители.

   По традиция в началото пръв поднесе своето празнично приветствие директорът г-н Делчев. На тържеството бе прочетен поздравителен адрес до Директора, учителите и учениците от името на кмета на Община Сливен г-н Радев. С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители, г-жа Шахъмова- председател на обществения съвет пожела здрава, успешна и ползотворна учебна година.

            Знамената група бе в състав от седмокласници- отличници: Ясена Мартинова, Валентин Лезов и Петя Петрова.

            Музикални поздрави бяха поднесени от Мия Недкова- IIв клас, Ния Лазарова- VIг клас и рап група-Vа клас.

            Поздравителни стихчета към бъдещите първокласници поднесоха второкласниците Димитрина Ботушева, Ивет Кукова, Виктория Великова и Вероника Петрова. Тържеството продължи с поздрав и на първокласниците - Полина Славчева от Iв и Хрисия Миндева от Iа клас.

            Кулминация на празничния ден бе груповото рецитиране на стихотворението „Аз съм българче“ от Iб клас.

            Водещи в програмата бяха учениците: Теодора Пенкова- VIIб клас, Бояна Данчева и Никол Христова – VIIв клас, Мартин Марков- VIIб клас, Диян Христов и Йоан Стефанов- Vб клас

            След биенето на звънеца от г-жа Павлова и плисването на вода от г-н Делчев, първи прага на училището прекрачиха първолаците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на знанието.

            Нека посрещнем предизвикателствата на новата учебна 2022/2023 година смели и единни! Здрава и успешна да бъде за всички ученици, учители и родители!

   ВИДЕОКЛИП  ТУК

 

 

 

Login Form