Вторник, Юни 25, 2024
   
Текст

НАЙ-ЛИЧНАТА ВЪЗРОЖДЕНСКА КЪЩА ОТВОРИ ВРАТИ ЗА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ИЗПРАЩАНЕ НА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ - ВИПУСК 2022 ОТ ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”

         На 05 юли учениците от седми клас на ОУ „Христо Ботев“ получиха своите свидетелства за завършено образование. Това стана в двора на Боювата къща, построена от неизвестни тревненски майстори през 1813 г. в старата "Кафтанджийска махала". Отворената симетрична къща с чардак - един от най-интересните туристически обекти в Сливен, известен още като „Къщата на Сливенски бит”, привлича интереса на туристи и местни граждани. На тържественото събитие дойдоха приятели, учители и родители.

            По случай успешното завършване на основно образование, учениците бяха поздравени от директора на основно училище „Христо Ботев“ Денко Делчев. Освен свидетелствата, бяха връчени и грамоти, както за отличен успех, така и за активно участие в извънкласните дейности и за издигане престижа на училището.

            Под формата на импровизирано телевизионно предаване „Ура, ваканция!“ в шеговито-развлекателна форма, с моменти на сериозност, учениците изказаха своята благодарност към началните и прогимназиални учители, към г-н Делчев и заместник директорите: г-жа Лесева и г-жа Павлова. За музикалното оформление в рубриката „ Музикална кутия“ се погрижиха изпълнителки от ВГ “Славейче“- Ния Лазарова и Симона Андонова от VI г клас. Благодарим на техния ръководител г-жа Нина Стойчева за огромната помощ!

            С песента на Революция Z „Аз искам!“, в изпълнение на Надя от VII г клас, учениците от Випуск 2022 се сбогуваха с любимото училище. По стар български обичай г-н Делчев им плисна вода, за да им върви леко по пътя, който са избрали.

„ Скъпи, седмокласници! Пред вас са дверите на бъдещето. Дерзайте за победата. Мечтайте и не спирайте да вярвате. НА ДОБЪР ЧАС!“

Благодарим на регионален исторически музей- Сливен за гостоприемството в къща- музей "Сливенски бит"!

 видео <<<<

 

Login Form