Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

ПЪРВА ЕКСКУРЗИЯ ЗА ПЪРВОЛАЦИТЕ ОТ IА и IВ клас

     На 1.06.2022г по повод Деня на детето и края на учебната година първолаците от IА и IВ клас под ръководството на своите класни ръководители г-жа В. Мартинова и г-жа Сергева и учителите от ЦДО г-жа Стоянова и г-ца Кадийска проведоха своята първа екскурзия с учебна цел. Програмата имаше природонаучна насоченост и включваше посещение на природонаучния музей в Котел и зоопарк Айтос. Зоопаркът е разположен в северната част на Лесопарк "Славеева река" и се намира в непосредствена близост до защитена територия "Трите братя". В Зоопарка се отглеждат около 200 животни от 29 вида, включително птици. Най-атрактивни за децата бяха кафявата мечка, щрауси, лами, пони, елен-лопатар, муфлони, миещо мече, маймуни, голямо разнообразие на гълъби, мандаринки, фазани и пауни.

            В природонаучният музей децата бяха впечатлени от богатите сбирки на животински видове показани в естествените си местообитания. Научиха за някои от застрашени от изчезване видове като: дропла, черен лешояд, черен щъркел, скален орел, видра, кафява мечка. 

           Този прекрасен слънчев ден изпълнен с емоции и весело настроение ще остане в съзнанието на децата като незабравимо преживяване от първата им екскурзия.

Още снимки ТУК <<<


 

 

Login Form