Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

УЧЕНИЧЕСКА УНИФОРМА

Назад към традицията

Носенето на училищна униформа кара децата да се.

чувстват горди!

         Униформеното облекло довежда до равнопоставеност в социално и материално положение и дава възможност за равен старт в живота. Униформата не обезличава, а отличава ученика от представителите на другите училища в града и региона. Основно училище „Христо Ботев“ избра да се върне назад към традицията. Учениците вече имат своя училищна униформа. Това е избор не само на училището, но и на обществения съвет.

​          Едно от основните предимства на ученическа униформа е, че всички ученици са равни и не се налага на родителите да харчат много пари за ежедневни дрехи. На униформата има емблема, чрез която учениците се чувстват специални в своята общност, в конкретното училище и са част от неговите традиции.

            Педагогическият колектив счита, че униформата помага да се възприема училището не само като образователен център, а и като институция със свои символи и специфичен живот. Тя не е просто облекло. Тя е стил на поведение и допринася за дисциплинирането и самоорганизирането на младия човек.

Носенето на училищна униформа кара децата да се чувстват горди! Бъдещите първокласници и всички ученици на ОУ „Христо Ботев“ Сливен, желаещи да имат униформа, могат да посетят магазин „VS fashion”, ул.”ген. Столипин” № 21

Организация за закупуване <<<

Ученическа униформа <<<                 <<<

Login Form