Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО

        25 март е Ден на търпението. Търпението е едно от важните качества, които човек трябва да притежава. Търпението е признак на разумност, съпричастност и дълбоко осмисляне на живота. Търпението е път към успеха, към духовността и себепознанието. То е разглеждано като безценна човешка добродетел.

     Учениците от ОУ „Христо Ботев“ отбелязаха Денят на търпението, в който почитаме и светлия християнски празник- Благовещение с разнообразни изяви. В час на класа, седмокласници дискутираха върху различни притчи, изработиха свитък с тях и написаха синоними на думата-търпение. Учениците от начален етап изработиха табла и стикери, други разсъждаваха върху притча за търпението и силата на думите. Учениците от петите класове използваха метода „Връстници обучават връстници“ и четоха приказки и притчи с поука на учениците от начален етап. Много емоция изживяха изигравайки приказката „Дядо и ряпа“. Часът приключи с поуката, че ЗАЕДНО СМЕ ОТБОР и СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Между смените в знак на уважение, толерантност и търпение помежду си ученици, учители и персонал изиграха всички заедно право българско хоро. Хорото не е просто танц! Хорото е единство, сила, сплотеност!Допирът на ръцете е желание за близост, връзка с ближния! Рамо до рамо, сърце до сърце- доброто и добрата дума във всичко ще успеят!>>>

      Целта на кампанията е да провокира вниманието на ученици, учители и родители към повече търпение в забързаното ни ежедневие, като противовес на агресията, към толерантни отношения и взаимно уважение.

 

Login Form