Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН, МИЛИ ДЕЦА!

Тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“ Сливен започна в 09:00 часа с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. В двора на училището присъстваха най- малките ученици и техните родители при спазване на епидемиологичните правила. Гости на тържеството бяха предстедателят на Обществения съвет г-жа Шахъмова, директора на училището г-н Д. Делчев, заместник директорите г-жа Лесева и г-жа Павлова, много учители и родители.

С кратка програма изпълнена със стихотворения, песни и приветствени слова стартира учебната година.

15 септември – първият учебен ден – е празник за всеки българин, съхранил в себе си жажда за знание и преклонение към своите учители.

Особено вълнуващ и емоционален е първият учебен ден за първолаците. През тази учебна година с трепет прекрачват прага на училището ни 88 първокласници, разпределени в четири паралелки. Предварително украсените им класни стаи се оживиха от техните лъчезарни лица.

Директорът на училището г-н Денко Делчев поздрави всички присъстващи за началото на новата учебна година, пожелавайки „На добър час“ и успешно развитие.

Учебната година стартира успешно и за всички останали ученици от училището, които бяха посрещнати в напълно обновени специализирани кабинети, създадени с подкрепата на Обществения съвет.

Учителският колектив на училище "Христо Ботев" пожелава на учениците много здраве, прекрасен и незабравим първи учебен ден и една успешна учебна година, изпълнена с много хубави емоции и съчетана с хиляди детски усмивки!

 ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО: ТУК

 

Login Form