Неделя, Юни 16, 2024
   
Текст

ПЪРВО МЯСТО НА НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“

В рамките на учебната 2019/2020 година, учениците от VIв и VIг клас под ръководството на техните класни ръководители- г-жа Манова и г-жа Арнаудова, участваха в Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“, с разработка на проект на тема: „Здрави под сините камъни“. Целта на проекта е да се повиши здравната култура и да се насочи вниманието на учениците към активен начин на живот сред природата, за да се намали проблема с наднорменото тегло, а оттук и риска от здравословни проблеми. Бяха заложени разнообразни дейности, но въведеното извънредно положение във връзка с Covid 19 наложи част от тях да се проведат в домашна среда и да се довършват в началото на настоящата учебна година.

В проекта са реализирани интерактивни дейности за ограничаване на рисковите за здравето фактори. Тези дейности включват туристически и еко походи; игри; дискусии; разработване на сайт и електронна книга за здравословен начин на живот и хранене, и др.

В проекта бяха включени дейности с ученици от начален етап с класни ръководители г-жа М. Петкова и г-жа Д. Ранева и целият прогимназиален етап в училище.

С разнообразните дейности може да се запознаете с помощта на блог „Здрави под сините камъни“, създаден по проекта ТУК

Радостно е, че нашият екип е сред победителите във втора възрастова група V-VII клас и е оценен с високата оценка ПЪРВО МЯСТО за забележително и оригинално изпълнение на проекта. Екипът получи награди от Министерството на здравеопазването, Министерството на спорта и Министерството на образованието.

По този повод г-н Делчев, Директор на училището поздрави и награди всеки участник от VIв и VIг клас с грамота и предметна награда.

Честито и успех в следващи конкурси!

https://poslanizinazdrave.wordpress.com

още снимки от новината ТУК

 

 

Login Form