Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

II а клас от ОУ “Христо Ботев“ – гр.Сливен е сред 24-те най-четящи класа в България

Класът се включи активно от 9.12.2019 - 4.02.2020 г. вНационалната седмица на четенето, организирана от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) и Националното състезание по четене и създаване на дигитално съдържание за училищни класове чрез платформата за стимулиране на осмислящото четене сред децата - Книговище.бг (www.knigovishte.bg) и спечели 1 място за област Сливен.

По повод 24. май Книговище отличава24 класа и 24 деца с най-добри резултати от онлайн игратапрез изминалата година от 10 000 участници. Тази година за първи път отличават и 24 учители, тъй като зад успеха на всяко дете се крие поне един въодушевен учител. Сред тях са 2 а клас от нашето училище, отличен със званието „Най- четящ клас“, Яна Иванова – „Посланик на четенето“ от същия клас е с най- добри резултати, както по брой решени въпросници, така и брой верни отговори и техният ръководител г-жа Диана Ранева.

Те получиха 3 грамоти с послание от Юлия Спиродонова – Юлка. “Вие сте вълшебниците, повели книгите за ръка, за да стигнат те до децата. Благодаря ви!” Това гласи посланието на детската писателка към учителите. Екипът на Книговище също е безкрайно благодарен за упорития им труд.  повече ТУК

Login Form