Неделя, Юни 16, 2024
   
Текст

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Под мотото „Заедно против насилието”, за поредна година ученици и учители при ОУ „Христо Ботев” гр.Сливен се включиха с разнообразни инициативи за отбелязване на Ден на розовата фланелнка: изработка на постери, картички с различни послания за Доброто и розови балони, които по-големите ученици подариха на по- малките и така насочиха вниманието им към запазването на толерантните отношения помежду им.

С много усмивки и добро настроение, участниците в събитието, учениците от 2б,3б, 3в, 3г,5б, 5в, 5г, 6в и 7в показаха своята позиция против агресията, насилието и тормоза в училище и за пореден път създадоха позитивна атмосфера в училище.

снимки ТУК

 

 

Login Form