Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

ВАСИЛ ЛЕВСКИ – СИМВОЛ И ЕПОХА

На 19-ти февруари отбелязваме 147 години от обесването на Васил Левски. Дяконът остава завинаги в българската история като най-голямата фигура в освободителното движение.

По този повод в навечерието на празника, ученици от 5г клас в ОУ „Христо Ботев“ изнесоха кратко тържество. Гости на изявата бяха техните родители, г-жа Лесева- пом. Директор, съучениците им от 5а клас с техния класен ръководител- г-жа Карабашева. Тържеството започна с „Хубава си моя горо“ в изпълнение на Надя Абделхай Али и продължи със стихове за Апостола в изпълнение на Радмила Славова, Дара Георгиева, Радостина Илиева, Жанет Пенева, Наталия Егова, Иван Арнаудов и Иван Владимиров. С помощта на презентация Георги Дочев накратко ни представи живота и делото на Апостола, а Кристиана Пеева и Даная Пенева ни показаха къде в България и по света се издигат паметници възпяващи подвига му.

Рециталът завърши с призив: „Да пазим скъпо името Левски! Да го носим с чест в сърцата си. Неговият огън да гори в душите ни. Да пазим завета му велик навеки...“ .

Изявата е и по повод дейностите по изпълнение на международен проект Еразъм+ на тема: „Бележити личности и обичаи“. снимки ТУК

На 19.02.2020 година представители от класа поднесоха цветя на  паметната плоча на Апостола пред храм „Св. Цар Борис Първи Покръстител” в знак на почит и признателност.

 

 

Login Form