Петък, Юни 14, 2024
   
Текст

ПОБЕДИТЕЛИ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЧЕТЕНЕ

На 9.12.2019 г. по повод Националната седмица на четенето, организирана от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) стартира Националното състезание по четене и създаване на дигитално съдържание за училищни класове чрез платформата за стимулиране на осмислящото четене сред децата - Книговище.бг (www.knigovishte.bg).

На 5.2.2020 г. станаха ясни победителите в първото Национално състезание по четене и създаване на дигитално съдържание за училищни класове. 

 Между 9 декември 2019 г. и 4 февруари 2020 г. в състезанието се включиха 336 класа от 68 населени места в страната и 1 български клас във Виена. Учениците от тези класове се състезаваха чрез въпросниците в Книговище.бг. по разбиране на книгите и приказките, които са прочели. Резултатите в състезанието отчитат броя решени въпросници, трудността им, но и верността, с която те са решени. Това стимулира учениците да са внимателни както в разчитането на въпросниците, така и във вникването на текстовете, които четат.

Щастливи сме,че сред големият списък от участващи класове, е и 2а клас с ръководител Диана Ранева от ОУ „Христо Ботев“ Сливен. Той е победител за област Сливен в Националното състезание по четене и създаване на дигитално съдържание 2019/2020 година. За отличието си учениците получиха грамота и безплатен абонамент за следващата учебна година.

Полученото отличие е доказателство за това,че когато човек си постави цел, може да я постигне и пътят да се окаже интересен и забавен – водещ към нови умения, знания и приятелства.

Поздравяваме всички ученици от 2а клас за показаната любознателност, упорство и състезателен дух! Поздравяваме техния класен ръководител г-жа Ранева и пожелаваме нови успехи!


Login Form