Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

КОЛЕДНАТА МАГИЯ СА ДЕЦАТА

Над 140 деца от 10 училища в Община Сливен се включиха в Конкурса за ученически коледни изпълнения „Коледната магия са децата“, провел се на 11.12.2019 г. в зала „Сливен“. Организатори са община Сливен и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

           Учениците се състезаваха в две категории – Възстановка на коледен танц и/или ритуал и Коледна песен. Основната цел в подготовката на участниците е да се запознаят с традициите на най-светлия празник от календара и пренесат Коледния дух не само на сцената, но и в дома си.

Нашето училище се включи във втората категория с коледните песни Feliz Navidad и Бяла Коледа. Блестящото изпълнение на ВГ„Славейче“ с ръководител Нина Стойчева завоюва престижното III място.

Приятелите ни от Фондация "Милосърдие", с ръководител Камелия Грозева ни подкрепяха с аплодисменти през цялото време. Благодарим!

Жури на конкурса бяха уважавани професионалисти от НУФИ-Котел в лицето на Сашка Ченкова – фолклорист и певица, преподавател в Шуменски университет и основател на квартет Абагар, Данаил Енчев – доктор на педагогическите науки и с много публикации в областта и Тончо Кисьов – хореограф.

Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави всички участници в програмата и им пожела светли празници.

Поздравяваме ВГ „Славейче“ и нейния ръководител г-жа Стойчева за отличното представяне и желаем нови успехи!


 

 

Login Form