Вторник, Юни 25, 2024
   
Текст

ОБЩИНА СЛИВЕН НАГРАДИ ТАЛАНТЛИВАТА УЧЕНИЧКА ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ” – ПРЕСЛАВА ДОБРЕВА ЗА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ПОСТИЖЕНИЯ

   На 26 март 2018 г. четвъртокласничката Преслава Добрева беше наградена  от Община Сливен за постижения в спорта и изключителните си изяви по математика.
Възпитаничката на Основно училище „Христо Ботев“ е световен, европейски и републикански шампион в своята възрастова група по шотокан – карате. Печели медали и по математика. А преди няколко дни, на бляскаво шоу наречено „Нощ под звездите“ тя е обявена за победител в категория „Спорт“ и лауреат на годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“.
   „Впечатляващо е, че Фондация „Енчо Керязов“ ежегодно организира такива събития, за да насърчава младите хора в България да се занимават със спорт, наука и изкуство. Радваме се, че точно Преслава, която е наш съгражданин е оценена и отличена за нейните успехи и постижения. Аз като кмет на община Сливен и от името на ръководството решихме да я наградим за нейните забележителни резултати, затова че прославя името на нашия град“, каза кметът при срещата си с талантливото дете. Тя получи грамота и парична награда, осигурени от Община Сливен, а също и едно от знамената, които участваха в церемонията на 3 март. Даровитата ученичка получи и мобилен апарат от един от българските мобилни оператори.
   На срещата присъстваха още заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, директорът на ОУ „Христо Ботев“- Денко Делчев, класният ръководител -Ганка Павлова и съученици на Преслава.

Гордеем се с теб, Преслава! Все така напред и нагоре!

 

Вижте медийното отразяване на събитието тук.

Login Form