Събота, Юни 15, 2024
   
Текст

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ“ХРИСТО БОТЕВ“ – СЛИВЕН РАЗКАЗВАТ, А ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ СЛУШАТ

 

Малките второкласници от ОУ „Христо Ботев“ – Сливен показаха своите артистични заложби на 27 април в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Инициативата е по проект „Твоят час“, който се реализира в много български училища през тази учебна година. Проектът има за цел да обхване ученици, които имат пропуски в знанията и с тези деца да се работи допълнително, за да бъдат по-уверени и да се справят по-добре в учебния процес. Гости на събитието бяха ученици от студио „Весели сезони“ към ОУ „ Черноризец Храбър“ – с. Крушаре, с ръководител Красимира Куртева.

 

„Цел на проекта е учебният процес да бъде по-интересен“, заяви г-н Златко Кискинов, ръководител на групата по Български език. Той допълни още, че по време на часовете , в които децата са имали уроци за граматичните правила в българския език,  рецитирали стихотворения и  драматизирали приказки, е открил нови млади таланти. Ръководителят е доволен от успешното реализиране на проекта. Смята, че право на участие в него трябва да имат учениците още в средата на първи клас, за да могат да бъдат обхванати в самото начало и да бъдат допълнени по-лесно пропуските.

 

По време на заключителното представително занятие в библиотека „Сава Доброплодни“, малките второкласници рецитираха стихотворения за българската писменост, пяха песни и драматизираха съвременния вариант на приказката „Дядо и ряпа“. Гостите от с. Крушаре взеха участие с драматизиране на приказката „Мързелан и Мързеланка“.

Родителите на учениците от ОУ „Христо Ботев“ – Сливен са доволни, че техните деца имат възможност за участие в проекта. „Моето дете имаше нужда от допълнителна помощ по Български език“, заяви г-жа Анелия Пеева. Тя допълни, че сега детето й се справя по-добре и има по-високи резултати.  Мнение относно проекта изрази и друг родител на участник в групата – г-жа Ивилина Димитрова. Тя обобщи, че нейното дете вече има по-добър успех и е по-самостоятелно.

ЗОЯ АПОСТОЛОВА

 

 

 


Login Form