Събота, Декември 09, 2023
   
Текст

УЧИЛИЩЕТО НИ ЩЕ ИМА СОБСТВЕН ХИМН!

 ️   379059537 346254614416105 4647827226810075273 nСлед участие на Основно училище "Христо Ботев" в проект на "Светилник" за създаване на собствен химн с гордост съобщаваме, че сме одобрени да бъдем част от инициативата "Светилник" 2023/2024: "И мойте песни все ще се четат". Сърдечно благодарим на Музикаутор за прекрасната инициатива "Светилник", за отличната оценка и за възможността училището ни да има още един символ - свой химн!

️ „Светилник“ е инициатива за създаване и популяризиране на училищни химни, организирана от МУЗИКАУТОР и с финансовата подкрепа на Културния фонд на сдружението на автори и композитори.

️Тази година на 1 октомври бе поставено началото на нейното трето издание под надслов "И мойте песни все ще се четат". На официално събитие в Българската телеграфна агенция бяха обявени и осемте общини, на територията на които ще се проведе конкурсът за училища, който стартира днес и ще продължи до 20 октомври.

️"Светилник" е инициатива за създаване и популяризиране на училищни химни, организирана от сдружението на автори и музикални издатели за управление на авторски права Музикаутор.

️Мисията на „Светилник“ е да предложи модел, основан на музика, творчество, взаимодействие, отговорност и разбиране на ценностите, които изграждат една хармонична общност. Така се създава среда, в която децата ни ще се реализират като пълноценни членове на обществото и ще сътворят нашето по-добро утре.

️В рамките на инициативата до момента са реализирани 13 химна за български училища, благодарение на което повече от 8500 учиници празнуват своите официални поводи под звуците на специално създадено за тях произведение. С всяка изминала година „Светилник“ добива все по-голяма популярност и желаещите да се включат във всяко следващо издание се увеличават.

️Партньори на инициативата са още Българската телеграфна агенция, Българското национално радио, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Народен театър „Иван Вазов“, Сдружение „Сцена Музика“, Алиансът за развитие на творческите сили.

️Третото издание на инициативата „Светилник 2023-2024: И мойте песни все ще се четат“ се провежда под патронажа на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката.

За повече информация:

https://www.musicautor.org/bg/article/musicautor-otnovo-shte-dari-s-himni-uchilishta-v-initsiativata-svetilnik


 

Отлична оценка за участието на учител от ОУ “Христо Ботев” в кръгла маса на тема: "НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА"

На 02.11.2023 г. в СУ „Йордан Йовков“- Сливен се проведе традиционната кръгла маса за обмяна на опит и добри практики „Различният час по литература“. Темата тази година беше „Новите предизвикателства“.

На срещата присъстваха: Дина Димитрова – старши експерт по предучилищно образование в РУО - Сливен, Стоян Стоянов – старши експерт по български език и литература в РУО - Сливен, Евгения Василева – член на Обществения съвет към училището, както и учители по български език и литература от града и региона.

Със свои идеи и презентация на тема: “Повишаване на функционалната грамотност на учениците от прогимназиален етап” участва и нашият колега Марина Данева – старши учител по БЕЛ в ОУ „Христо Ботев“ – Сливен.

Поздравяваме г-жа Данева за отличното представяне и желаем нови успехи! <<<<

{webgallery}

viber изображение 2023-11-04 11-43-21-972

Прочетете още: Отлична оценка за участието на учител от ОУ “Христо Ботев” в кръгла маса на тема: "НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА"

   

Гости от ДГ "Синчец" и "Калина"

На 24 и 25 октомври в ОУ "Христо Ботев" бяха на гости децата от детски градини "Синчец" и Калина". Учениците от втори и четвърти клас ги поздравиха с кратка музикална програма посветена на празника на гр. Сливен- Димитровден. Подариха им подаръци. Показаха им нашето училище, гостуваха в стаите на настоящите първокласници. >>>


 

   

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

                    ПОКАНА ЗА РОДИТЕЛСКА СРЕЩА 1

   

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

    Училищният звънец отново събра първолаци, ученици, учители и родители и възвести началото на новата учебна година в ОУ „Христо Ботев“. Гости на тържеството бяха г-н Стоян Марков– зам. кмет на Община Сливен и г-жа Станимира Гиндева- председател на Обществения съвет.

     По традиция в началото на празничната програма, пръв поднесе своето приветствие директорът г-н Делчев. Той пожела на ученици, учители и родители търпение и воля през новата учебна година.

   След биенето на звънеца и плисването на вода, първи прага на училището прекрачиха първолаците, които с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на знанието.

    От ръководството и педагогическия състав на училището пожелаваме здрава, успешна, сплотена и творческа нова учебна година. На добър час!

видео ТУК

снимки ТУК

 

 

   

страница 1 от 65

Login Form